Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΚΕΜΠΑΠ





από τον Ιωάννη Τριφύλλη

 Υλικά
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 60 γρ νιφάδες βρώμης
- 100 γρ γιαούρτι 2%
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- μερικά φυλλαράκια δυόσμο
- 1 αυγό
- λάδι
- σόδα
- ξύδι


Εκτέλεση
Στο μουλτι βάζουμε την βρώμη και την κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε το αυγό το δυόσμο το γιαούρτι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα χτυπάμε όλα μαζί και το προσθέτουμε στον κιμά.
Το ζυμώνουμε και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και κύμινο. 
Βάζουμε το λάδι ζυμώνουμε ξανά και προσθέτουμε σόδα όπου την ραντίζουμε με ξύδι. Ζυμώνουμε ξανά και το αφήνουμε στο ψυγείο να μείνει για να δέσουν τα υλικά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε.
Έγιναν πολύ αφράτα φούσκωσαν και ήταν πολύ αφράτα και γευστικά!! 
Τα προτείνω!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου