Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ



από την  Irini Patiloudi

Υλικά
-  1  ½ κιλό κολοκύθα
-  2 φλιτζάνια ζάχαρη
-  1 φλιτζάνι λάδι, εμείς βάζουμε ελαιόλαδο
-  1 κ.γ. κανέλα
-  2 αυγά
-  3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ
-  ½ κγ. αλάτι
-  1 πακέτο φύλλα χονδρά για πίτες, μπορεί να χρειαστούν και κάνα δυο φύλλα έξτρα οπότε καλό είναι να έχουμε 2 πακέτα. Εμείς ανοίγουμε δικά μας φύλλα και συνήθως βάζουμε 10
Εκτέλεση
1. Τρίβουμε το κολοκύθι στο ρεντέ 
2. Κατόπιν ρίχνουμε το αλάτι τη ζάχαρη και την κανέλα τα 2 αυγά και 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού.
3. Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε 2 φύλλα, τα αλείφουμε με λάδι και μετά απλώνουμε ομοιόμορφα το κολοκύθι πιάνοντας το με τα χέρια.
4. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα και στο τέλος βάζουμε 2 φύλλα λαδώνουμε από πάνω και ρίχνουμε το ζουμί που περίσσεψε απ την γέμιση με τα δάχτυλα μας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις η στον αέρα λίγο παραπάνω, για 45 με 55 λεπτά περίπου , βλέπουμε βέβαια και πόσο ροδίζει η πίτα μας και κανονίζουμε και με το μάτι την ώρα γιατί όλοι οι φούρνοι δεν ψήνουν το ίδιο.
5. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την απολαμβάνουμε ρίχνοντας ζάχαρη άχνη από πάνω.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου