Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ...ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ...




από την Christine Zagorianos

Yλικά
- σαρδέλες
- κρεμμύδι
- πιπεριά
- σκόρδο
- ντομάτα
- κρασί
- λάδι
- μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- γάλα
- αλεύρι


Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κόκκαλο από τα ψάρια. σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, πιπεριά, πράσο, σκόρδο, ντομάτα. 
Βάζουμε λίγο κρασί λίγο λάδι μια κουτάλια μουστάρδα..., αλάτι, πιπέρι.
Για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα περνάμε μια οδοντογλυφίδα.
Φτιάχνουμε ένα μείγμα και γεμίζουμε τα ψάρια. περνάμε από γάλα και μετά αλεύρι, 
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίραμε ζεστά με συνοδεία ζεστή σαλάτα, ή παντζαροσαλάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου