Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

από τη Nives Scarale

Υλικά
- 2 αυγά
- 100 γραμμάριο ζάχαρη
- 120 γραμμάρια αλεύρι
- 6 κουταλιές γάλα
- 4 με 5 μήλα κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
- βανίλια


Εκτέλεση
 Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι το υλικό να γίνει αφρώδες.
Προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα, ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν καθώς και τα κομμένα μήλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί με αποσπώμενα πλαϊνά, το λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε 40 με 50 λεπτά στους 160 βαθμούς. 
Στο μισάωρο αν έχει πάρει χρώμα από πάνω το καλύπτουμε με λαδόκολλα και συνεχίζουμε το δέσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου