Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΓΛΑΥΚΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

από τη Δώρα Τριφύλλη


Yλικά
- φιλέτο γλαύκου
- λεμόνι
- σκόρδο
- λάδι
- μουστάρδα
- ρίγανη
- αλάτι (λίγο)
- πιπέρι


Εκτέλεση
Σε ταψί τοποθετούμε τα φιλέτα του γλαύκου, ψιλοκόβουμε σκορδάκι, έχουμε χτυπήσει το λαδολέμονο και περιχύνουμε τα φιλέτα.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ψηθεί.
Επειδή ήταν παγωμένο στην αρχή το έβαλα στους 100 βαθμούς να ξεπαγώσει και μετά στους 150.
Η γεύση του πολύ καλή, εξάλλου φαίνεται... Το ταψί άδειασε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου