από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-κρέας χοιρινό κατά προτίμηση σπάλα η μπούτι(προσωπικά χρησιμοποίησα λαιμό για να είναι πιο μαλακό)
-θρούμπι η θυμάρι
-χοντρό αλάτι για το πάστωμα
-κρεμμύδια σε ροδέλες
-φλούδα πορτοκαλιού βιολογικού πλυμένη
-κόκκους πιπεριού
-λάδι
-1 ποτήρι λευκό κρασί η ροζέ
-αποστειρωμένα βάζα
Προετοιμασία κρέατος
Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι
.
Όταν στραγγίξει τότε το αλατίζουμε όπως και βάζουμε την ρίγανη και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια του κρέατος.Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να μείνει να στραγγίξει για 3 με 4 μέρες.
Καθημερινά αδειάζουμε το αίμα από το ταψί
Εκτέλεση
Μετά την τέταρτη μέρα το βγάζουμε και το ξεπλένουμε πολύ καλά ώστε να φύγουν τα αλάτια αλλά και η περίσσια ρίγανη.
Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να το σκεπάσουμε και το βράζουμε για 45 με 50 λεπτά μέχρι να βράσει.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε ένα ποτήρι λευκό η ροζέ κρασί και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμη.
Το στραγγίζουμε και το περνάμε από το τηγάνι για να στεγνώσει.
Έχουμε αποστειρώσει τα βάζα και τοποθετούμε μέσα ροδέλες κρεμμυδιού και φλούδα πορτοκαλιού βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος πάλι κρεμμύδια ξανά κρέας ένα ξυλαράκι κανέλα, κόκκους πιπεριού και το γεμίζουμε με λάδι.
Κλείνουμε με το καπάκι και το παστό μας έτοιμο!!!!
Διατηρείται έξω για μερικούς μήνες.
Η γεύση φοβερή!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου