Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΣ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-4 κούπες κύβους από μπαγιάτικο ψωμί. Μόνο ψίχα..
-3-4 μήλα ανάλογα με το μέγεθος τους..
-3/4 κούπας χυμό κατά προτίμηση μήλου
-1/2 κούπα  ζάχαρη(χρησιμοποίησα φρουκτόζη την μισή και λιγότερη από ότι ζάχαρη)
-1 ½ κουταλάκι κανέλα
-1 φλιτζάνι σταφίδες(δεν είχα οπότε τις αντικατέστησα με καρύδια και ψιλοκομμένα ξερά δαμάσκηνα)
-2 αυγά
-1 γάλα εβαπορέ



Εκτέλεση

Κόβουμε σε κύβους την ψίχα την μπαγιάτικη.
Κόβουμε σε κύβους τα μήλα
Σε μπολ τα ανακατεύουμε μαζί με τις σταφίδες.


Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε αδιάλυτο το γάλα και τον χυμό καθώς και την κανέλα. Τα χτυπάμε για να ενωθούν τα υλικά και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την ψίχα και τα μήλα .


Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να ποτίσει την ψίχα και τα μήλα και μετά αφού βουτυρώσουμε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα


Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς ψήνουμε την μηλόπιτα για 45 -50 λεπτά.
Όταν κρυώσει μπορούμε από πάνω να ρίξουμε ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Η μηλόπιτα έτοιμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου