Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΕΣ

από την  Nonna Almani
Υλικά ζύμης
-  1 νεροπότηρο χλιαρό νερό 
-  ½  φακελάκι ξερή μαγιά
-  ½  κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-  λίγο αλάτι
-  2 κ.σ. ελαιόλαδο 
-  ½ κιλό  περίπου  αλεύρι
Υλικά γέμισης
-   κανέλα
-  ταχίνι με μέλι
-  σουσάμι

Εκτέλεση


Ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί καμιά ώρα. Στη συνέχεια το χωρίζουμε σε 4-5 ίσα μέρη, παίρνουμε κάθε κομμάτι και ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη, σε μέγεθος ενός μέτριου πιάτου περίπου
Ρίχνουμε πάνω του λίγο αλεύρι, αλείφουμε με ταχίνι τα 2/3 του κέντρου της επιφάνειας και τυλίγουμε σε ρολό.


Τεντώνουμε ελαφρώς και τυλίγουμε σε σαλιγκάρι, πιέζουμε με την παλάμη μας να πατικωθεί λιγάκι και τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
 Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για τα υπόλοιπα κομμάτια μας και όταν τελειώσουμε τα αφήνουμε 40' - 45' να φουσκώσουν.



Κατόπιν, αλείφουμε με το πινέλο τις ταχινόπιτες λαδάκι και μέλι ανακατεμένο, πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20'!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου