Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΑΝΘΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ

από την Tasia Liatou

Υλικά
-  3 χούφτες άνθη πορτοκαλιάς
-  1 κιλό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
Για το σιρόπι
-  1 κιλό ζάχαρη
-  1 κιλό νερό

Εκτέλεση
Βάζουμε τα άνθη μαζί με το τσίπουρο σε γυάλινο βάζο για 4 μέρες στο ψυγείο .....
κατόπιν τα σουρώνουμε και στύβουμε τα άνθη για να βγάλουν το άρωμα τους ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με την  ζάχαρη και το  νερό. 
Μόλις παγώσει προσθέτουμε το τσίπουρο ανακατεύουμε καλά το σουρώνουμε και το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι.......

.καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου