Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ




από τον Ιωαννη Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες κομμένες σε χοντρές λωρίδες
- κουρκουμά
- σκόρδο σε σκόνη
- πιπέρι καγιέν
- αλάτι


Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες αφού τις πλένουμε.
Μπορούμε να τις βράσουμε για 5 λεπτά η να τις βάλουμε στον φούρνο ωμές.
Τις αλατίζουμε και βάζουμε τα μπαχαρικά μας.
Έχουμε ανάψει τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά και αφού στρώσουμε λαδόκολλα στο ταψί μας τις απλώνουμε να ψηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου