Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΣΠΙΤΙΚΗ


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου


Υλικά
- 1 κούπα χυμό λεμονιού
- 1 κούπα νερό
- 1/2 κούπα ζάχαρη


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη, μετρώντας 5 λεπτά απ την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.



  Εν τω μεταξύ έχουμε πλύνει τα λεμόνια μας. 


Καθαρίζουμε με τον παπατοκαθαριστή τις φλούδες και φτιάχνουμε με αυτές λιμοντσέλο.


 Η συνταγή υπάρχει στο μπλοκ μας στην ενότητα ΛΙΚΕΡ 


Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε τον χυμό τους. Μετράμε την ποσότητα και ανάλογα υπολογίζουμε πόσο σιρόπι θα φτιάξουμε.
Αφού κρυώσει το σιρόπι αναμειγνύουμε  με τον χυμό και βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο. 

Όταν θέλουμε να πιούμε την λεμονάδα μας βάζουμε σε ένα ποτήρι 2 δάχτυλα χυμό και συμπληρώνουμε με κρύο νερό
Στην υγειά μας!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου