Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκυθάκια στρογγυλά
- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στην μέση
- πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- κιμάς φρέσκος (υπολογίζουμε μια κουταλιά κιμά για κάθε γεμιστό
- ρύζι (μια κουταλιά για κάθε γεμιστό
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνιθος μπόλικος
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνια δύο
- αυγά δύο
- αλεύρι δύο κουταλιές.
- νερό



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κολοκύθια εξωτερικά ξύνοντας τα με το μαχαίρι.
Κόβουμε το πάνω μέρος του κολοκυθιού και της μελιτζάνας και τα φυλάμε σαν καπάκι.
Αδειάζουμε με το ειδικό εργαλείο το εσωτερικό των ζαρζαβατικών που θα γεμίσουμε.


Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια τον άνιθο και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Προσθέτουμε τον κιμά και το ρύζι και καβουρντίζουμε και αυτα.
Βάζουμε τα ζαρζαβατικά μας στην γάστρα και τα γεμίζουμε.


Προσθέτουμε μπόλικο νερό και λάδι σκεπάζουμε την γάστρα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί μέχρι να γίνει το ρύζι.
Όταν το φαγητό γίνει αφαιρούμε λίγο νερό 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και λίγο αλεύρι.Μόλις πάρει ελαφρώς χρώμα προσθέτουμε το ζωμό του φαγητού και κάνουμε μια αραιή μπεσαμέλ.
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά με τον χυμό από τα δύο λεμόνια και τα ρίχνουμε στην μπεσαμέλ.
Αδειάζουμε όλο το αυγολέμονο στην γάστρα με το φαγητό.
Το κουνάμε να πάει παντού η μπεσαμέλ και το αφήνουμε για λίγο στον φούρνο.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου