Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΕΚΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΖΑΜΠΟΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σπανάκι τα τρυφερά φύλλα
- κρεμμυδάκι φρέσκο
- άνιθος
- λάδι
- πεκορίνο Αμφιλοχίας σε ξύσματα
- σουσάμι
- μέλι ένα κουταλάκι
- αλάτι
- πιππέρι
- ζαμπόν ψητό κομμένα σε μικρά κομμάτια
- ξύδι μπαλσάμικο


Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι  το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μια σαλατιέρα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το φρέσκο και το ανακατεύουμε με το κομμένο σπανάκι.
Προσθέτουμε το ζαμπόν και το πεκορίνο στην σαλάτα.
Έχουμε χτυπήσει σε ένα ποτήρι το λάδι το μπαλσάμικο και το μέλι και περιχύνουμε την σαλάτα μας.
Την πασπαλίζουμε με το σουσάμι αν είναι δυνατόν ελαφρώς καβουρντισμένο.
Η σαλάτα έτοιμη!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου