Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΤΣΑΤΝΕΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά 
- 2-3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες  κομμένες σε μικρά καρέ 
- ½  φλ. ελαιόλαδο
- 1  κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
- 2-3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1-2  πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- ½  φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 
- ντομάτες σε κύβους
- βασιλικό
- ρίγανη
- κόλιανδρο
- αλάτι
-πιπέρι
- ½  κούπα κρέμα βαλσάμικου
- καυτερές πιπερίτσες
- βαλσάμικο

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις ψήνουμε σε λαδόκολλα.  Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, ρίχνουμε λίγο αλάτι, ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξίδι.
Τις βγάζουμε όταν ψηθούν και τις περνάμε στο μούλτι ή τις πολτοποιούμε με πιρούνι.


Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι  και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο. 


Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε και τις πιπεριές.


Σε λίγο προσθέτουμε και τον μαϊντανό και μετά από λίγο και τις ντομάτες.


Μόλις πιουν τα υγρά τους ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικου


τα υπόλοιπα μυρωδικά και τον πουρέ μελιτζάνας. Αφήνουμε να βράσει λίγο και στο τέλος ρίχνουμε τις καυτερές πιπερίτσες και το αλατοπίπερο.


Δοκιμάζουμε και περιμένουμε λίγο να στεγνώσει από τα υγρά του.
Φρυγανίζουμε λίγο ψωμάκι και το τρίβουμε με σκόρδο. Βάζουμε από πάνω λίγο κατίκι και το τσατνευ μελιτζάνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου