Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΣΤΟ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 45 γρ βασιλικός (μόνο τα φύλλα)
- 170 γρ ελαιόλαδο
- 50 γρ κουκουνάρι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- λίγο αλάτι
- 45 γρ πεκορίνο
- μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια. 
.

Πλένουμε καλά τα φύλλα του βασιλικού. Τα στεγνώνουμε και βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά
Αλέθουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.


Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε γυάλινο βαζάκι και σκεπάζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Κλείνουμε το καπάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου