Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
- κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- πιπεριά Φλωρίνης λεπτοκομμένη
- πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
- ντομάτες ψιλοκομμένες
- μαϊντανός
- σχοινοπρασσο
- λάδι
- αυγό
- τυρί φέτα λιωμένη
- τυρί γκούντα τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
για την ζύμη
- αλεύρι
- αυγό
- λάδι
- αλάτι
-ζάχαρη
Βλέπε συνταγή στις ζύμες...

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις αλατίζουμε να ξεπικρίσουν γα κανενα μισάωρο.
Κόβουμε τα λαχανικά μας.



Ετοιμάζουμε την ζύμη,και την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες.



Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά να μαραθούν.
Προσθέτουμε και την ντομάτα και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.



Αφήνουμε να κρυώσουν.
Λιώνουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με το αυγο.
Ανοίγουμε το φύλλο και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Προσθέτουμε τα υλικά της πίτας ρίχνουμε από πάνω την γκούντα και σκεπάζουμε με το φύλλο.



Την ψήνουμε σε φούρνο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς.




Παρατηρήσεις

Ένα κολπάκι της μάνας μου...για να μην ρουφά πολύ λάδι η μελιτζάνα στο τηγάνισμα,κάνει ένα αραιό χυλό από νερό και αλεύρι και βουτά τις μελιτζάνες πριν τις τηγανίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου