Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΣΤΟ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 40 γρ φύλλα βασιλικού
- 50 γρ κουκουνάρι
- 160 γρ ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
Αφού καβουρντίσουμε το κουκουνάρι, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ 


Αλέθουμε μέχρι να γίνει το υλικό μας σαν αλοιφή.



Αδειάζουμε σε βάζο γυάλινο και καλύπτουμε με λάδι, το διατηρούμε στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου