Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ...... ΣΕ ΧΡΏΜΑΤΑ


από την Βασιλική Σούμπαση- Μανουηλίδου
Υλικά
- ντοματίνια
- αλάτι
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- φύλλα δάφνης
-  καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση


Διαλέγουμε ώριμα αλλά σκληρά ντοματίνια τα τοποθετούμε σε βάζα χωρίς να τα πιέσουμε, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι και 3-4 σκελίδες σκόρδο. 
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε φύλλο δάφνης η καυτερή πιπεριά. 
Γεμίζουμε τα βάζα με κρύο νερό και τα βράζουμε ανάποδα για μισή ώρα από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
Με λίγο λαδάκι γίνεται ωραία σαλάτα. 
Μπορούμε να τα βάλουμε και στο φαγητό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου