Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΥΡΟΛΙΧΟΥΔΙΑ ΣΕ ΡΟΛΛΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ




Από τον Ιωάννη Τριφύλλη


Υλικά

-καπνιστή μπριζόλα
- ανθότυρο
- τυρί Φιλαδέλφειας
- σκόνη σκόρδου
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καπνιστή
- άνιθο ψιλοκομμένο
- λαδόκολλα


Εκτέλεση

Απλώνουμε την λαδόκολλα και πάνω ακουμπάμε τις φέτες της καπνιστής μπριζόλα  σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο.



Έχουμε χτυπήσει το ανθότυρο και το τυρί κρέμας με ένα πηρούνι και προσθέτουμε τον άνιθο το αλάτι και το πιπέρι.


Απλώνουμε την κρέμα τυριού με μια σπάτουλα πάνω στην απλωμένηκπνιστή μπριζόλα



Το πασπαλίζουμε με πάπρικα καπνιστή.
Αρχίζουμε να τυλίγουμε το ρολό μας. 
Όταν τελειώσει το τύλιγμα το τυλίγουμε στην λαδόκολλα και μετά με μεμβράνη και μπαίνει στο ψυγείο.



Παρατηρήσεις

Πριν το κόψουμε για το τραπέζι,μπορούμε να το βάλουμε για λίγο στην κατάψυξη για να κόβεται εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου