Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες κομμένες σε φέτες (3-4 φλάσκες)
- ντομάτες ψιλοκομμένες (4 ξεφλουδισμένες)
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο (2 ψιλοκομμένα)
- σκόρδο ψιλοκομμένο (4 σκελίδες)
- λάδι
- δυόσμος
- αλάτι
- τσίλι
- σάλτσα γιαουρτιού
- φέτα θρυμματισμένη
- κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- πάπρικα καπνιστή


Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες τις βάζουμε στο νερό να ξεπικρίσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την ντομάτα.
Αλατίζουμε και λαδώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε ελαφρώς σε λαδόκολλα στο γκρίλ.
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα το τσίλι και λίγο νερό να πάρουν μια βράση και να σωθούν τα πολλά υγρά.



Λάδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες.
Ρίχνουμε ντομάτα από πάνω και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Θρυμματίζουμε φέτα και ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα γιαουρτιού και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.Την πασπαλίζουμε με πάπρικα καπνιστή.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς.


Σάλτσα γιαουρτιού

- γιαούρτι
- σκόρδο
- λάδι
- δυόσμος
Ανακατεύουμε τα υλικά μας κι η σάλτσα έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου