Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΤΗΓΑΝΙΑ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- χοιρινό κρέας σε μικρά κομμάτια (έβαλα ψαρονέφρι για να αποφύγω το λίπος)
- σκόρδα ψιλοκομμένα 6 σκελίδες
- λάδι
- μπύρες 2 κουτάκια
- θυμάρι
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- μουστάρδα
- αλεύρι για να πήξουμε την σάλτσα στο τέλος


Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το μαρινάρουμε με τα μπαχαρικά μας.
Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε.
Σωτάρουμε το κρέας ελαφρώς.
Το σβήνουμε με την μπύρα και χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Στο τέλος προσθέτουμε την μουστάρδα για να διατηρηθεί και η γεύση της.
Θα πήξουμε το ζουμί του αν είναι αραιό παίρνοντάς λίγο από την σάλτσα και χτυπώντας μέσα λίγο αλεύρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου