Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



από την Eleni Margel Lou

 Υλικά
- 1 μικρό κουνουπίδι το οποίο βράσαμε σε αλατισμένο νερό να μαλακώσει.
- 200 γρ παρμεζάνας τριμμένη
- πιπέρι
- πάπρικα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζάνι γαλέτα για το πανάρισμα.
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 αυγό και
- λίγο λάδι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και χαρτί κουζίνας


Εκτέλεση
Λιώνουμε το κουνουπίδι με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε μια ωρίτσα στο ψυγείο.
Πλάθουμε καφεδάκια και πανάρουμε με την γαλέτα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και αφήνουμε σε χαρτί να ξεκουραστούν και να στραγγίξουν καλά. Συνταγή που θα κάνει όσους μισούν το κουνουπίδι άλλα και τα παιδάκια να το απολαύσουν!
Καλή σας όρεξη !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου