Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


από τον Kuriakos Triffilis.


Υλικά
- 8 φλιτζανάκια του καφέ πορτοκάλι
- 3 φλιτζανάκια καφέ ελαιόλαδο
- 3 φλιτζανάκια καφέ ηλιέλαιο
- 8 φλιτζανάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 1 κουτάκι κοφτό αμμωνία
- 1 κουταλάκι σόδα
- 8 φλιτζανάκια καφέ ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- σουσάμι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι Μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη. Μπορεί να σηκώσει περισσότερο αλεύρι. Τα πλάθουμε και τα τυλίγουμε στο σουσάμι.
Ψήνονται στουw 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζεις  Όσο πιο μεγάλα τα κάνεις τόσο καλύτερα.


Γίνονται σφιχτά από έξω και αφράτα από μέσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου