Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΣΕ ΒΑΖΑ


από την Πηνελοπη Καπαγεριδου

 Yλικά
- πιπεριές Φλωρίνης
1 ποτήρι νερό


Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους. τις ψήνουμε στον φούρνο σε αερόθερμο και γκριλ μαζί στους 180 βαθμούς, προσθέτοντας και 1 ποτήρι νερό!
αφού μαλακώσουν τους τοποθετούμε σε σακουλάκια για τρόφιμα για λίγη ώρα για να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα!!
καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα!! το ζουμί που θα βγάλουν δεν το πετάμε αλλά το μοιράζουμε σε κάθε βάζο.
στα ενδιάμεσα προσθέτουμε σκελίδες σκόρδο και συμπληρώνουμε με ξύδι το υπόλοιπο βάζο!! 
τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα σε κατσαρόλα σκεπάζοντας εντελώς με νερό και τα βράζουμε μίση ώρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου