Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΤΣΑΣ


από την Ipokampos Giota

Υλικά
- πατσάς
- κρεμμύδια
- 1 κύβος
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 καυτερή πιπεριά
- λάδι
- βούτυρο
- φέτα
- σκορδοστούμπι
- ξύδι

Εκτέλεση
Αφήνουμε τον πατσά σε ξύδι για 2 ώρες. Κατόπιν τον ζεματίζουμε και τον στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Ψιλοκόβουμε τον πατσά και τον προσθέτουμε. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, και βάζουμε τον κύβο, αλάτι και πιπέρι και την καυτερή πιπεριά.

Αφήνουμε να βράσει για 2.30 ώρες περίπου. Προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο . 
Όταν σερβίρουμε στο πιάτο συμπληρώνουμε  φέτα και σκορδοστούμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου