Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΝΤΙΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 κούπες κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια ή τριμμένη στον τρίφτη
- 1 κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα
- αλάτι
- πιπέρι
-1 καυτερή πιπεριά
- χυμό από 1 λεμόνι
-1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου

Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι βάζουμε την κολοκύθα  σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει όλα τα υγρά της.
Αδειάζουμε και στραγγίζουμε καλά.
Ξαναβάζουμε στο ταψί την κολοκύθα , μαζί με την πιπερόριζα, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε μέχρι να βράσει καλά.



Αφήνουμε να γίνει λίγο χλιαρή και την αλέθουμε στο μούλτι, μισή μισή δόση,
μέχρι να γίνει αλοιφή.



Στην δεύτερη δόση, προσθέτουμε και τα σκόρδα, και τον χυμό λεμονιού καθώς επίσης και την καυτερή πιπεριά.


Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και δοκιμάζουμε την γεύση. Προσθέτουμε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και το ελαιόλαδο.


Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.
Ταιριάζει πολύ με κρεατικά, μπιφτέκια και κεφτεδάκια λαχανικών.
Καλή μας όρεξη!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου