Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- μανιτάρια
- μαϊντανός
- φρέσκια ρίγανη
- θυμάρι
-  φέτα
- μουστάρδα
-  καυτερές πιπερίτσες
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα μανιτάρια 


και τα βάζουμε στο ταψί με ελάχιστο νεράκι. Ψήνονται για λίγο για να βγάλουν τα υγρά τους. 

Τα αδειάζουμε  να είναι στεγνά και τα ξανατοποθετούμε στο ταψί.
Εν τω μεταξύ βάζουμε στο μπλέντερ να χτυπηθούν, τα κοτσάνια από τα μανιτάρι, αλατοπίπερο, το τυρί (40 γρ), μουστάρδα  και προσθέτουμε την ρίγανη, το θυμάρι και τις καυτερές πιπεριές.


Με ένα κουταλάκι βάζουμε πάνω από τα μανιτάρια την γέμιση 

και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800.


Σερβίρουμε σε μια πιατέλα  , ρίχνουμε από πάνω 1 κουταλάκι λάδι.
Συνοδευτικά: πιπεριές ψητές με 1 κουταλάκι λάδι , αλάτι και ξύδι
1 φέτα ψωμί φρυγανισμένη με 1 κουταλάκι λάδι και ρίγανη.



 Καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου