Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
- 280 γρ αλεύρι
- 55 γρ ελαιόλαδο
- 160 γρ νερό
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
-  1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
- 200 γρ τυρί φέτα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά 



και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.


Την χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια και το καθένα απ αυτά το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.


Λαδώνουμε και αλατίζουμε λίγο , επειδή ήδη υπάρχει το τυρί μέσα. 


Πασπαλίζουμε με ότι μπαχαρικό θέλουμε ή δεν βάζουμε τίποτα από πάνω.

Με ένα κουπ-πατ φτιάχνουμε διάφορα σχέδια .
Η με ένα μικρό κουταλάκι χωρίζουμε τα κομμάτια σε μέγεθος περίπου 7X7 εκ. Έχουμε στρώσει τα ταψιά μας με λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα κρακεράκια πάνω στην λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0



Περίπου για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου