Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 ψαρονέφρια κομμένα σε φέτες ενός εκατοστού
- λάδι
- ρίγανη
- βασιλικός
- καπνιστή πάπρικα
- μοσχοσίταρο
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι




Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το λάδι και προσθέτουμε τα αρωματικά φυτά και τα μπαχαρικά μας.
Έχουμε κόψει τα φιλετάκια μας και τα χτυπάμε για να πλατύνουν.
Με ένα πινέλο βάζουμε την μαρινάδα μας πάνω στα φιλετάκι και τα αφήνουμε για 1 με 2 ώρες να μείνουν για να ενωθούν οι γεύσεις.


Ψήνουμε τα φιλετάκια στην ψηστιέρα.


Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου