Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- γαρίδες ακέφαλες ξεφλουδισμένες 
- κόρν φλέικς αλεσμένο
- κουρκούτι σχετικά πηχτό
- λάδι



Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι και το κόρν φλέικς.
Βουτάμε τις γαρίδες στο κουρκούτι και μετά τις βάζουμε στο κόρν φλέικς.
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μην ξεχνάμε είναι προτηγανισμένες.
Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με μείγμα μαγιονέζα και κέτσαπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου