Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑΚΑΙ ΤΥΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ψητά λαχανικά που μου είχαν περισσέψει( κολοκυθάκια,πιπεριά Φλωρίνης,πιπεριά κέρατο)
- διάφορα τυριά που είχα( ροκφόρ,γραβιέρα,ανθότυρο)
- μανιτάρια λίγα που είχαν ξεμείνει
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- λάδι
- φρυγανιά τριμμένη
- αυγά ανάλογα το μέγεθος του ταψιού(για το μικρο ταψάκι έβαλα 4)
- γάλα ανάλογα τα αυγά που θα βάλουμε
- μπέκιν πάουντερ 1 κουταλάκι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη



Εκτέλεση

Καθαρίζω και κόβω τα μανιτάρια και και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο νεράκι και τα αφήνω να μαραθούν μέχρι να σωθεί το νερό.



Έχω κόψει τα ψητά λαχανικά σε μικρά κομμάτια.

Τα προσθέτω στο τηγάνι με τα μανιτάρια και το κρεμμύδια και ελαφρώς τα σωτάρω.
Λαδώνω ένα ταψάκι και το πασπαλίζω με την τριμμένη φρυγανιά.



Πασπαλίζω και τα τοιχώματα έτσι ώστε να μην μας κολλήσει η ομελέτα στο ταψί.
Προσθέτω ότι τυριά μας έχουν μείνει και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι καθώς και την ρίγανη.



Χτυπάω τα αυγά με το το γάλα και προσθέτω το μπέκιν.
Το αδειάζω με προσοχή χωρίς να χαλάσουμε την βάση που δημιουργήσαμε.
Την ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου μια ώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου