Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΓΙΑΧΝΙ ΚΥΔΩΝΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


από την Eleni Margel Lou


Yλικά
- 3  κιλά πατάτες
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα το πράσινο μέρος ψιλοκομμένα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 κούπα λάδι
-  αλατοπίπερο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- λεμόνι στημένο
- ντομάτα τριμμένη η πελτές (κατά βούληση)
- νερό ζεστό για το μαγείρεμα

Εκτέλεση
Κόβουμε ''κυδωνάτες'' τις πατάτες και τις αφήνουμε στο νερό να μη μαυρίσουν.
Σοτάρουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι, όλα τα κρεμμύδια ρίχνουμε την ντομάτα, σβήνουμε με το κρασί , προσθέτουμε και το λεμόνι και αποσύρουμε.
Σε βαθύ ταψί στρώνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μαζί με νερό ώστε να σκεπάζει τις πατάτες.


Ψήνουμε για 1 ώρα και 30' στους 180 περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες και να μείνει πηχτή η σάλτσα (για τις βούτες)!
Σημείωση: το μυστικό σε αυτήν τη συνταγή είναι το αργό μαγείρεμα ......
καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου