Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

από την Alterego Tania

Υλικά
- 300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή ηλιέλαιο όπως έβαλα εγώ περίπου ένα φλιτζάνι υπολογίστε)
- 200 γρ. ζάχαρη (έβαλα στέβια και έγιναν σούπερ)
- 2 αυγά τον κρόκο ΜΟΝΟ
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι (εγώ έβαλα κάτι παραπάνω από ξύσμα)
- 450-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- 1 τσικ αλάτι (σε όλα μου τα γλυκά βάζω ένα τσικ αλάτι)
- χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μιξεράκι το βούτυρο/ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τους κρόκους αυγού, τη βανίλια και το ξύσμα. 
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το υλικό μας και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και να γίνει μια ωραία ζύμη (και νόστιμη μμμμ). Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι και την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε μια ώρα περίπου στο ψυγείο να ξεκουραστεί (με τόσο ανακάτεμα την έπιασε ίλιγγος  ). 


Μετά την μια ώρα ανοίγουμε την μεμβράνη και κόβουμε σε 0,5 εκ τα μπισκότα μας, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά (μην τα αφήσετε παραπάνω μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε!) Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο έτσι ζεστά που είναι τα πασαλείβουμε με χυμό λεμονιού (εγώ έβαλα μπόλικο γιατί μου αρέσουν τα ξινά) 
και περιμένουμε να στεγνώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου