Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αλεύρι 500 γραμμάρια (σήκωσε άλλα 200)
- 1 κουταλάκι μαστίχα χιώτικη
- 220 γραμμάρια βιτάμ
- 1/2 με 3/4 κούπας στέβιας
-1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
- μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- 2 αυγά 
- 1 βανίλια
- κρυσταλλική στέβια για το πασπάλισμα




Εκτέλεση

Χτυπάμε τη στέβια και τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα.
Χτυπάμε και κάνουμε σκόνη την μαστίχα με λίγη ζάχαρη κι την ρίχνουμε στο μείγμα μας.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με το γάντζο του μίξερ.
Αν χρειαστεί η ζύμη αλεύρι ρίχνουμε σιγά σιγά.
Η ζύμη έτοιμη όταν ξεκολλά από την λεκάνη και μπορεί να πλαστεί με το χέρι.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και τοποθετούμε τα διάφορα σχέδια κουλουριών πάνω στο ταψί.


Τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική στέβια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου