Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΑΡΝΙΣΙΑ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μια αρνίσια συκωταριά
- λάδι
- ρίγανη
- κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- άνιθος
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο νερό
- χυμό λεμονιού


Εκτέλεση

Σε νερό που βράζει ρίχνουμε την συκωταριά να ζεματιστεί για 5-6 λεπτά.
Την στραγγίζουμε και αρχίζουμε να την κόβουμε σε κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και τον άνιθο.



Προσθέτουμε τα κομμάτια από την συκωταριά και αφήνουμε να σωταριστούν.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και λίγο νερό.



Αφήνουμε να βράσει και όταν είναι έτοιμο τότε το σβήνουμε με μπόλικο λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου