Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΡΙΚΑΣΕ



από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά

- 1,5 κιλό σαρδέλες
- 2 ματσάκια κρεμμυδάκια πράσινα
- 1 μαρούλι
-  ελαιόλαδο
-  1 λεμόνι
-  ντομάτες κομμένες καρέ
- αλάτι
- πάπρικα καπνιστή
- άνηθος
½ ποτήρι νερό

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια  και μετά από λίγο προσθέτουμε και το μαρούλι κομμένο. αφού μαραθούν, βάζουμε και την ντομάτα , ανακατεύουμε καλά  και σβήνουμε την φωτιά. 
Προσθέτουμε  το νερό, τον  χυμό από 1 λεμόνι, τον άνηθο, αλατοπίπερο και αδειάζουμε στο ταψί.
Στρώνουμε το μείγμα και αραδιάζουμε τα ψάρια όπως βλέπουμε στην εικόνα.
Οι ουρές να είναι προς το κέντρο του ταψιού 





Αλατίζουμε τα ψάρια και  τοποθετούμε μερικές φέτες λεμονιού.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα περίπου.
2η εκδοχή.
Αντικαθιστούμε το μαρούλι με σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με 2 ξερά κρεμμύδια.

Καλή μας όρεξη!!!!


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου