Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό σαρδέλες
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κρεμμύδια ξερά
-  300-400 γρ ντοματίνια ή μεγάλες ντομάτες χοντροκομμένες
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
 - 3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
- αρκετά  φύλλα φρέσκου βασιλικού
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 1-2 καυτερές πιπερίτσες

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια και τα βάζουμε στο ταψί. Χονδροκόβουμε  τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε κι αυτά στο ταψί.
Στο μούλτι χτυπάμε για λίγο την μουστάρδα, τα φύλλα βασιλικού, τις καυτερές πιπεριές  και 2-3 ντοματίνια.
Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το φαγητό μας με την σάλτσα βασιλικού. Προσθέτουμε και τα κλαδάκια δεντρολίβανου για έξτρα άρωμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 45 λεπτά στους 200 0,
μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό μας.
Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο στο πιάτο μας και το συνοδεύουμε με μια σαλάτα.
Σημ: αν τρώμε μαγειρεμένο λάδι το βάζουμε από την αρχή και το χτυπάμε στο μούλτι.

 Καλή μας όρεξη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου