Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ


από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ
Υλικά 
- πατάτες 
- κρεμμύδι 
- σκόρδο 
- μανιτάρια 
- λαδοτύρι Μυτιλήνης κομμένο σε κυβάκια 
- καπνιστό χοιρινό , η γαλοπούλα , η ζαμπόν 
- ντοματίνια 
- πιπεριά 
-κολοκυθάκι κομμένο σε μπαστουνάκια
- 8 αυγά 
- 150 γρ γάλα 
- 1 κουτ σούπας baking powder

Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε σε ένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει και ρίξει τριμμένη φρυγανιά στη βάση του και στα πλαϊνά τοιχώματα του .


Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι , 2 σκελίδες σκόρδο και τα μανιτάρια , σβήνουμε με κρασί και τα στρώνουμε και αυτά στο πυρέξ . 

Ψιλό κόβουμε το καπνιστό χοιρινό , η ότι άλλο αλλαντικό θέλουμε , την πιπεριά και ανακατεύουμε ρίχνοντας και τα κυβάκια του τυριού .
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 8 αυγά , ρίχνουμε και το γάλα και το baking powder και τα 
περιχύνουμε στο πυρέξ .

Ψήνουμε στον φούρνο , στις αντιστάσεις 160 βαθμούς για μια ώρα . 


Όταν κρυώσει κόβεται και τρώγεται ανάποδα


Δεν έχω φάει καλύτερη ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου