Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνα φλάσκα κομμένη στη μέση  και μετά σε λεπτές φέτες
- αλάτι 
- γάλα
- αλεύρι
- λάδι



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την μελιτζάνα την κόβουμε στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Τις αλατίζουμε και περιμένουμε κανένα μισάωρο να ξεπικρίσουν.
Τις ξεπλένουμε,τις στραγγίζουμε και τις βουτάμε σε γάλα.
Τις αλευρώνουμε.



Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τις σερβίρουμε με σκορδοστούπι με καρύδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου