Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κουβαδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
- σχεδόν μισό φλυτζάνι φρουκτόζη
- 1/3 φλυτζάνι κακάο
- 2/3 φλυτζανιού γάλα




Εκτέλεση

Σε μπόλ βάζουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε με το μίξερ για να αφρατύνει.
Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα το κακάο και την φρουκτόζη.
Ρίχνουμε στο χτυπημένο γιαούρτι το γάλα που έχουμε διαλύσει το κακάο και την φρουκτόζη και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά.


Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει ελαφρώς και το ξαναχτυπάμε με το μίξερ για να αφρατέψει.
Το ξαναβάζουμε κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου