Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες
- 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ντομάτες ψιλοκομμένες
- λάδι
- βασιλικός
- αλάτι
- πιπέρι
- μπέικον σε φέτες
- κεφαλογραβιέρα τριμμένη



Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αλατίζουμε αφήνοντας τες για ένα μισάωρο να ξεπικρίσουν.
Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Σε μια λαδόκολλα που έχουμε απλώσει στο ταψί μας τις απλώνουμε και τις λαδώνουμε και από τις δύο πλευρές.
Τις ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να στεγνώσουν.



Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
Ρίχνουμε και την ντομάτα και αφήνουμε να ψηθεί σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και τον βασιλικό.



Απλώνουμε σε ένα ταψί λαδωμένο τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.
Ρίχνουμε κουταλιές από την σάλτσα και την απλώνουμε να καλύψει την επιφάνεια.
Προσθέτουμε το μπέικον.και ρίχνουμε λίγο τυρί.



Βάζουμε επόμενη στρώση από μελιτζάνες και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα και το ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς




.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου