Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΩΝ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- πίτες για σουβλάκια
- μανιτάρια πλευρώτους
- ντομάτα
- κρεμμύδι
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
σάλτσα βαλσάμικου



Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα μανιτάρια όπως στην συνταγή μανιτάρια πλευρώτους με σάλτσα βαλσάμικου.
Ψήνουμε σε ένα τηγάνι την πίτα αφου την λαδώσουμε ελαφρά.
Έχουμε κόψει το κρεμμύδι και την ντομάτα με το μαϊντανό.
Σερβίρουμε σε πιάτο την πίτα και βάζουμε τα μανιτάρια το κρεμμύδι και τον μαϊντανό με την ντομάτα.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε την σάλτσα βαλσάμικου.
Γρήγορη και εύκολη λύση για ένα πρόχειρο γεύμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου