Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ψητό χοιρινό που μας έχει περισσέψει
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι
- μέλι 2 κουταλιές
- μουστάρδα
- 1 μπύρα




Εκτέλεση

Κόβουμε το μεινεμένο ψητό χοιρινό σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.


Όταν είναι έτοιμο το  πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τις φέτες το χοιρινό και τις σωτάρουμε λίγο και αυτές.


Όταν σωταριστούν και από τις δύο πλευρές τότε ρίχνω την μπύρα στο φαγητό κρατώντας μικρή ποσότητα.Θα παρατηρήσουμε ότι θα αρχίσει να αφρίζει το φαγητό.


Προσθέτω αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνω την φωτιά και όταν αρχίζει να μειώνονται τα υγρά τότε έχω χτυπήσει την υπόλοιπη μπύρα με το μέλι και την μουστάρδα και την ρίχνω πάνω από το φαγητό.
Αφήνω να σιγοψηθεί λίγο και το φαγητό έτοιμο.
Σερβίρεται με πουρέ ,ρύζι η πατάτες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου