Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 500 γραμμάρια κολοκύθα κίτρινη ψιλοκομμένη 
- 1 κουταλιά βούτυρο
- μισό φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
- φύλλο κρούστας
- σταφίδες μαύρες 
- σταφίδες ξανθιές
- κονιάκ
- 4-5 κουταλιές στέβια
- 1 κουταλάκι κανέλα 
- μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
- ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κολοκύθι.
Κόβουμε τα καρύδια σε μικρά κομμάτια
Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ και ρίχνουμε κονιάκ για να μουλιάσουν.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την κολοκύθα.
Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να πάρει βράση και να μαλακώσει.
Όταν μαλακώσει προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες με το κονιάκ.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τα μυρωδικά και την στέβια.
Τότε προσθέτουμε και το βούτυρο.



Απλώνουμε το φύλλο,το λαδώνουμε και βάζουμε το υλικό μας στην άκρη και αρχίζουμε να τα τυλίγουμε σε ρολά.



Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ψηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου