Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΑ ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά 

- λεπτοκομμένα φιλετάκια χοιρινά που τα έχουμε χτυπήσει
- ζαμπόν 
- μοτσαρέλα σε φέτες
- μπέικον
- λάδι
- μουστάρδα
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμός πορτοκάλι
- μέλι



Εκτέλεση

Χτυπάμε τα φιλετάκια για να λεπτύνουν .



Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα για τα φιλετάκια χτυπώντας λάδι ρίγανη,αλάτι ,πιπέρι,και μουστάρδα.
Με ένα πινέλο αλείφουμε τα φιλετάκια.
Απλώνουμε πάνω σε κάθε φιλετάκι ένα κομμάτι μοτσαρέλα και λίγο ζαμπόν.



Τυλίγουμε τα φιλετάκια σε ρολό και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Απλώνουμε στην επιφάνεια του ρολού από λίγο μπέικον.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.



Χτυπάμε λάδι μουστάρδα χυμό πορτοκαλιού και λίγο μέλι ανάλογα με τα γούστα μας και τα περιχύνουμε.



Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ερμητικά για να παίξει τον ρόλο γάστρας.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Λίγο πριν ψηθούν βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν χρώμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου