Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κοτόπουλο σε μπουκιές
- λάδι μισό φλιτζάνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- μουστάρδα κατά βούληση
- αλάτι
- πιπέρι
- κόρν φλέικς τριμμένο στο μούλτι
- γραβιέρα τριμμένη




Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές
Χτυπάμε το λάδι το λεμόνι και την μουστάρδα με το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε το κόρν φλέικς μαζί με την τριμμένη γραβιέρα.


Βουτάμε τις κοτομπουκιές στο λαδολέμονο και μετά τις πανάρουμε στο κόρν φλέικς και την γραβιέρα.
Τις απλώνουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.


Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.


Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με λαδολέμονο χτυπημένο με μουστάρδα και προσθέτουμε κάππαρη και ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου