Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αυγό χτυπημένο που έμεινε από τα το πανάρισμα των μανιταριών
- τυρί γραβιέρα τριμμένη
- αλεύρι που μας περίσσεψε από το πανάρισμα των μανιταριών
- γάλα 
- λίγο μπέκιν πάουντερ
- αλάτι
- πιπέρι



Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αυγό με το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέκιν πάουντερ και το γάλα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το τυρί το αλάτι και το πιπέρι.
Φτιάχνουμε λοιπόν ένα πηχτό χυλό.


Σε τηγάνι που έχουμε βάλει λάδι ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από τον χυλό και τον αφήνουμε να ψηθεί.
Το βάζουμε σε πιατέλα που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να πάρει τα πολλά λάδια.
Πασπαλίζουμε τις τηγανίτες με τυρί τριμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου