Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1  κιλό μοσχάρι
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αυγό
- λεμόνι



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια.



Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό.



Ρίχνουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και τα σωτάρουμε και αυτά.
Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει.



Περνάμε από το τηγάνι τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε μια άκρη.
Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τα κολοκυθάκια να πάρουν μια βράση.



Χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι και λίγο από το ζουμί του φαγητού και το προσθέτουμε στο φαγητό.
Ανακινούμε την κατσαρόλα και το φαγητό μας έτοιμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου