Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- κρέας από αρνί
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
- λάδι για τσιγάρισμα
- άνηθο
- αλάτι-πιπέρι
- 1 ποτήρι κρασί
- 2-3 αυγά
- χυμό από 1-2 λεμόνια

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες . Το σοτάρουμε με το λάδι και αν είναι αρκετό το σοτάρουμε σε δόσεις.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και μετά τα πράσινα κρεμμύδια.
Όταν σοταριστούν μαζί τα σβήνουμε με το κρασί.
 Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε ζεστό νερό , αλατοπίπερο .
Βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να γίνει σχεδόν.

Προς το τέλος προσθέτουμε και τις αγκινάρες, φρέσκες η κατεψυγμένες και τα μυρωδικά μας. 


Όταν ετοιμαστούν κι αυτές κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας. Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου