Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ


από την Στέλλα  Γίδαρη

Υλικά
Για τη ζύμη
 
-½ φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
-½ φλιτζάνι γάλα
-2 κ. γ. μπέικιν
 
-1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
-Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
-φουντίτσες μπρόκολου 
-μανιτάρια σε λεπτές φέτες
-2 αυγά
-τριμμένο κασέρι ( ότι έχετε)
-ψιλοκομμένο αλλαντικό ( ότι έχετε)
-λίγο αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καυτερή
Για τη μπεσαμέλ
-1 κ.σ. βούτυρο
-2 κ.σ. αλεύρι
-1 ½ φλιτζάνι γάλα
-1 αυγό
-½ φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
-αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καυτερή

- μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας και τη στρώνουμε στην ταρτιέρα ή σε ταψάκι, να καλύπτει 2 πόντους και τα πλαϊνά. 

Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. 
Βράζουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου για λίγο σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε καλά και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης. 
Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και βάζουμε τη γέμιση. 
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ ( θα είναι σχετικά αραιή) και τη ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση , να πάει παντού. 
Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κασέρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου